Esszéíró pályázat a III. Nemzetközi Jazz Nap alkalmából

 

ESSZÉÍRÓ PÁLYÁZAT

 Az Ars Omnis Kulturális Egyesület esszépályázatot hirdet a Nemzetközi Jazz Nap alkalmából.

HATÁRIDŐ HOSSZABBÍTÁS, A PÁLYÁZATOK BEKÜLDÉSÉNEK ÚJ HATÁRIDEJE 2014. MÁJUS 12. 12:00

A felhívás célja, hogy a pályázó egy 2-3 oldalas esszében jellemezze, miként alkalmazható a zene, a művészet a kulturális diplomácia eszközeként jelen társadalmi problémáink megoldásában.

Téma javaslatok:

  • A zene, mint társadalmi üzenet
  • A jazz, mint a szabadság egyetemes nyelve
  • Nemzetek közötti együttműködés a művészeteken keresztül
  • A művészet, mint a kulturális diplomácia eszköze

Herbie Hancock világhírű zongorista, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) jószolgálati nagykövete szerint a „zene mindig is a kultúrák közötti hídként szolgált, és nem létezik olyan zenei művészeti ág, amely hatékonyabb diplomáciai eszköz lenne a jazznél.”

A témával kapcsolatos esszéket 2014. május 5-ig várjuk elektronikus formában (csatolt mellékletben vagy óriásfájlként) az Ars Omnis Kulturális Egyesület központi elérhetőségére, az info@arsomnis.org e-mail címre.

HATÁRIDŐ HOSSZABBÍTÁS, A PÁLYÁZATOK BEKÜLDÉSÉNEK ÚJ HATÁRIDEJE 2014. MÁJUS 12. 12:00

A pályaművek mellé kísérőlevelet kell csatolni, amely tartalmazza a pályázó teljes nevét, e-mail címét, a telefonos elérhetőségét, valamint az esszé címét!

A versenyre való nevezés ingyenes.

A nevezéssel a pályázó elismeri, hogy rendelkezik az esszé szerzői jogaival.

A pályaműveket zsűri értékeli, illetve minden beküldött esszét közzéteszünk a Nemzetközi Jazz Nap hivatalos magyarországi Facebook oldalán: www.facebook.com/jazznap

A díjazottak az ENSZ Postahivatala (UNPA) által a 2014. április 30-i Nemzetközi Jazz Nap tiszteletére kiadott limitált számú új postai bélyegeket és üdvözlőlapokat kapnak. A háromféle bélyegívet Sergio Baradat tervezte (ENSZ).

http://unstamps.un.org/doc/Announcement/Jazz_EN.pdf