Ifjúsági Csereprogramok

Az Európai Unió Youth in Action programjának támogatásából az Egyesület által delegált fiatalok több alkalommal is részt vehettek ifjúsági csereprogramokban. Spanyolországban immáron három alkalommal az Europrensa, Olaszországban az Art Act Together, Törökországban a Let’s Folk!, Lengyelországban pedig a Street Arts programok keretein belül találkozhattak a résztvevők a kulturális sokszínűség adta lehetőségek egy-egy  feldolgozási metódusával. Lehetőségük nyílt megismerni más európai nemzetek művészetét, szokásait, a róluk kialakult sztereotípiákat, és mind emelett képviselhették, bemutathatták a saját országuk értékeit. A program célja, hogy a résztvevők szélesebb spektrumú képet kapjanak a körülöttük lévő világról, lehetőségekről és ezáltal elfogadóbbakká, toleránsabbakká váljanak egymás iránt.

Europrensa 2012-2014

Mazagón, Spanyolország

“2013 októberében az Europrensa program keretében alkalmunk nyílt ellátogatni Spanyolországba, egy kicsi, de gyönyörű üdülőfalucskába az óceán partján. A program kitűzött célja az volt, hogy az Európai Unió tagállamainak fiataljai minél jobban megismerjék a többi ország kultúráját, szokásait. A programot koordináló Spanyolország mellett a partnerországok Lengyelország, Olaszország, Románia és Magyarország voltak, melyek 8-8 fővel képviseltették magukat… ” 

Bővebben: Somogyi Blanka beszámolója (2013)

http://www.arsomnis.org/beszamolo-a-2014-es-europrensa-vi-programrol/

__________

Art Act Together 2014

Sambuca di Sicilia, Olaszország

“…A hét zárásaként a helyi szervezet, a PRO LOCO L’Araba Fenicia egy Nemzetközi Fesztivált szervezett a helyi színházban, ahol minden résztvevő ország tagjai bemutathatták saját táncaikat, népdalaikat, de akár más tagok is társulhattak az előadásokhoz….”

Bővebben: http://www.arsomnis.org/art-act-together-2-sziciliaban-jartunk/

__________

Street Arts 2013

Toruń, Lengyelország

“… a kint töltött idő során énekeltünk egy térnyi vadidegen embernek, fetrengtünk a város főutcáján szoborcsoport tagjaiként fogalmakat definiálva, festékszóróval festettünk lepedőre, előadtunk egy-egy híres/emlékezetes történelmi eseményt pantomim-csoport formájában és twistereztünk a főtéren…”

Bővebben: Ács Zsuzsi beszámolója