MókaTér

 

mókatér_logo

 

„Szivárvány: Szóval: Kedves gyerekek! Minket úgy hívnak, hogy Szivárvány És Holdsugár. Mi vagyunk a híres és varázslatos Látóhegy ébresztő és altató tündérei! Most biztos furdal bennetek a kíváncsiság, mitől olyan híres és varázslatos Látóhegy! Ott él Képzelet apó és Álomanyó! A Látóhegyről mindent látni. Onnan fürkészi az embereket Képzelet apó, és aki arra érdemes, megajándékozza A teremtő képzelettel melyből új és új, szép és tehetséges dolgok születnek, amitől a világ kifogyhatatlanul színes, boldog és érdekes lesz. Majd miután Képzelet apó kiválasztott valakit, Álomanyó álom képében kézbesíti a teremtő képzeletet.

Holdsugár: – Namármost, Képzelet apó nappal fürkész, éjjel alszik. Álomanyó nappal alszik, éjjel kézbesít. A mi dolgunk az, hogy felébresszük Képzelet apót minden reggel, hogy Álomanyó pihenhessen. És persze fordítva. Szivárvány Képzelet apót ébreszti,

Szívárvány: – Holdsugár pedig Álomanyót! De egy napon beosont, mit beosont, besuhant, befurakodott, betüremkedett, bekellemetlenkedett, beborzonkodott a Lakk-Lidérc. Bezárta Képzelet apót és Álomanyót egy varázslattal, hogy az ajtót csak a kilenc dal kulcsával lehessen kinyitni. Ha egy hét alatt nem sikerül kiengedni Képzelet apót, akkor a világból kiveszik a teremtő képzelet, és minden szürke, hétköznapi és unalmas marad, és nem lesz többé a világ kifogyhatatlanul színes és boldog és érdekes…..“

Így indul útjára a MÓKATÉR Mese a Látóhegyről című dalokkal tarkított kalandja, melyben olyan költők versei csendülnek fel, mint Nemes Nagy Ágnes, Osvát Erzsébet, Beney Zsuzsa…. csak hogy a legnagyobbakat említsük.

SAM_1345-Edit-kicsi

A MÓKATÉR zenés gyermekműsora elsősorban a 3-tól 10 éves korosztálynak szól, célja, hogy a gyerekek már ebben a korban ismerkedjenek a versekkel, megérezzék azok zeneiségét, játékosságát. A zenés elemeket összeköti egy olyan kerettörténet Kricsár Kamill tollából, mely egyrészt varázslatos világba repíti képzeletünket, másrészt lehetőséget ad egy interaktív, közvetlen produkcióra.

A zenés mese mellett hangszerkészítő foglalkozásokat is tartunk, ahol az egészen apró kezek is csodás ritmusjátékokat varázsolhatnak segítségünkkel. A nagyobbak számára is kitaláltunk nagy koncentrációt és ügyességet igénylő kézműves feladatokat, hogy a hangszer elkészülte után együtt tudjunk muzsikálni. A hangszereket termésekből és újrahasznosított hulladékokból készítjük.

Capture

mókatér_logo_SZINES

Facebook oldal: https://www.facebook.com/MokaTerKlub/

Zene: https://soundcloud.com/mokater

A MókaTér projektet támogatja a  nea_logo