SZOMSZÉDOK

Logo_kicsi

A projekt célja, hogy elősegítse a migránsok társadalmi elfogadását. Aktív bevonásukkal egy kortárs színházi produkcióba, valamint a produkció széles körű nyilvánosságának biztosításával csökkentse az őket érő hátrányos megkülönböztetést. A Szomszédok projekt magyarországi diákokat és bevándorlókat kíván bevonni.

A projekt egy blog indításával kezdődik, ahol a fiatalok személyes történeteit várjuk. Ezek alapján készül el az előadás. A diákok maguk is aktívan részt vesznek az előadásban, majd színházpedagógiai foglalkozásokon dolgozzuk fel a közös munka élményeit. Kisfilm segítségével olyan diákokhoz is eljuttathatjuk a projektet, akiket aktívan nem tudtunk bevonni a munkába.

A külföldi-magyar diákok közötti interakciókból mindegyik fél profitál. Az egymás megismerése és egy korszerű és színvonalas művészeti produkció megteremtése mellett a diákok nyitottabban állnak majd a külvilághoz. A projekt módszertanát, eredményeit az iskolák maguk is, hasznosíthatják, hasonló eseményeket szervezhetnek.

Támogatók, partnerek:

EGT_NCTA 

Norway+Grants+-+JPG 

EEA+Grants+-+JPG

Okotars 

Karpatok_rgb 

 logo fl

 Tilos_logo

551127_395414140510128_873634991_n