PROJEKTJEINK

 

 

Nemzetközi Jazz Nap

A rendezvénysorozat Herbie Hancock világhírű zongorista, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) jószolgálati nagykövete kezdeményezésére jött létre 2012-ben, és ebben az évben már világszerte koncertek ezreivel ünnepelték az eseményt.

Az Ars Omnis Kulturális Egyesület 2012 óta több helyszínen szervezett programokat az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság szakmai támogatásával.

project_logo03

Facebook oldal:

https://www.facebook.com/JazzNap

Quart cikk:

http://www.quart.hu/quart/nagy/20130502-nemzetkozi-jazz-nap-snetberger-ferenc-video.html

____________________________________________________________________

SZOMSZÉDOK – az Ankertben

Szomszedok_logosor_logoval

Mi magyarok – miközben százezrével hagyjuk el az országot – gyanakodva szemléljük a hozzánk érkező idegeneket. Migránsok, menekültek, akik köztünk élnek. Miben mások, mint mi és mennyiben ugyanolyanok? Milyen, ha a szomszédban lakik egy arab, egy orosz, egy vietnámi vagy akár egy cigány család? Miért van meg mindenkiről a véleményünk, és miért félünk a pirézektől? Egy átlagos magyar család vacsoráján keresztül betekintést nyerhetünk a kis magyar valóságba, aminek immár számos más náció is részese.

A groteszk és önironikus előadás a színház, a film és a hangjáték eszközeit ötvözi.

Bővebb információ az előadásról itt.

____________________________________________________________________


Ifjúsági Csereprogramok

Az Európai Unió Youth in Action programjának támogatásából az Egyesület által delegált fiatalok több alkalommal is részt vehettek ifjúsági csereprogramokban. Spanyolországban az Europrenza, Lengyelországban pedig a Street Arts programok keretein belül találkozhattak a résztvevők a kulturális sokszínűség adta lehetőségek egy-egy  feldolgozási metódusával. Lehetőségük nyílt megismerni más európai nemzetek művészetét, szokásait, a róluk kialakult sztereotípiákat, és mind emelett képviselhették, bemutathatták a saját országuk értékeit. A program célja, hogy a résztvevők szélesebb spektrumú képet kapjanak a körülöttük lévő világról, lehetőségekről és ezáltal elfogadóbbakká, toleránsabbakká váljanak egymás iránt.

CoolTúr Jam 2014

CoolTur Jam logo

 

 

 

 

 

Budapest, Magyarország

Az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával az Egyesület első ifjúsági csereprogramja is létrejöhetett. 2014-ben Budapesten olasz, lengyel, bolgár, román és magyar fiatalok találkozhatnak egymás kultúrájával, megismerhetik az európai sokszínűségben rejlő lehetőségeket és egy közös produkció (flashmob) megalkotásával hirdethetik ennek üzenetét. A program célja, hogy a résztvevők szélesebb spektrumú képet kapjanak a körülöttük lévő világról, lehetőségekről és ezáltal elfogadóbbakká, toleránsabbakká váljanak egymás iránt.

Art Act Together 2 2014

Sambuca di Sicilia, Olaszország

Október 18-26. között került megrendezésre a szicíliai Sambuca di Siciliaban az „Art Act Together 2” nevű Erasmus+ ifjúsági csereprogram, amelyen az Ars Omnis Kulturális Egyesület delegáltjai képviselték hazánkat. Magyarország mellett Spanyolország, Fehéroroszország, Bulgária, Azerbajdzsán és Olaszország fiataljai vehettek részt ezen a páratlan eseményen. Az egy hét alatt a résztvevők megismerkedhettek a többi ország kultúrájával, szokásaival, emellett pedig minden este megrendezésre került egy-egy nemzetiségi est, amelynek keretein belül tradicionális ételeket és italokat kóstoltattak mindenkivel. A magyar csapatot Dulai Dóra, Nagy Réka, Zámolyi Eszter, Kadlicskó Máté és Salpauer István, a csapat csoportvezetője alkotta.

Bővebben: Salpauer István beszámolója

Europrensa 2012-2013-2014

Mazagón, Spanyolország

“2013 októberében az Europrensa program keretében alkalmunk nyílt ellátogatni Spanyolországba, egy kicsi, de gyönyörű üdülőfalucskába az óceán partján. A program kitűzött célja az volt, hogy az Európai Unió tagállamainak fiataljai minél jobban megismerjék a többi ország kultúráját, szokásait. A programot koordináló Spanyolország mellett a partnerországok Lengyelország, Olaszország, Románia és Magyarország voltak, melyek 8-8 fővel képviseltették magukat… ” 

Bővebben: Somogyi Blanka beszámolója (2013) és Szalárdy Zsuzsanna beszámolója (2014)

__________

Street Arts 2013

Toruń, Lengyelország

“… a kint töltött idő során énekeltünk egy térnyi vadidegen embernek, fetrengtünk a város főutcáján szoborcsoport tagjaiként fogalmakat definiálva, festékszóróval festettünk lepedőre, előadtunk egy-egy híres/emlékezetes történelmi eseményt pantomim-csoport formájában és twistereztünk a főtéren…”

Bővebben: Ács Zsuzsi beszámolója

____________________________________________________________________ 

 MókaTér

 

MokaTer

 

„Szivárvány: Szóval: Kedves gyerekek! Minket úgy hívnak, hogy Szivárvány És Holdsugár. Mint azt már említettük. Mi vagyunk a híres és varázslatos Látóhegy ébresztő és altató tündérei! Most biztos furdal bennetek a kíváncsiság, mit furdal, mardos, feszít, ingerel,../Holdsugár hátbavágja/ Tudom szózuhatag! Bocsánat így születtem! Egyszóval: Biztos érdekel bennetek mitől olyan híres és varázslatos Látóhegy! Ott él Képzelet apó és Álomanyó! A Látóhegyről mindent látni. Onnan fürkészi az embereket Képzelet apó, és aki arra érdemes, megajándékozza A teremtő képzelettel melyből új és új szép és tehetséges dolgok születnek, amitől a világ kifogyhatatlanul színes és boldog és érdekes lesz. Majd miután Képzelet apó kiválasztott valakit, Álomanyó álom képében kézbesíti a teremtő képzeletet.

Holdsugár: – Namármost Képzelet apó nappal fürkész, éjjel alszik. Álomanyó nappal alszik,éjjel kézbesít. A mi dolgunk az, hogy felébresszük Képzelet apót minden reggel , hogy Álomanyó pihenhessen.És persze fordítva. Szivárvány Képzelet apót ébreszti,

Szívárvány: – Holdsugár pedig Álomanyót! De egy napon beosont, mit beosont, besuhant, befurakodott, betüremkedett, bekellemetlenkedett, beborzonkodott /Holdsugár hátbavágja/ a Lakk-Lidérc. Bezárta Képzelet apót és Álomanyót egy varázslattal, hogy az ajtót csak a hét dal kulcsával lehessen kinyitni. Ha egy hét alatt nem sikerül kiengedni Képzelet apót, akkor a világból kiveszik a teremtő képzelet, és minden szürke, hétköznapi és unalmas marad, és nem lesz többé a világ kifogyhatatlanul színes és boldog és érdekes…..“

Így indul útjára a MÓKATÉR Mese a Látóhegyről című dalokkal tarkított kalandja, melyben olyan költők versei csendülnek fel, mint Nemes Nagy Ágnes, Osvát Erzsébet, Beney Zsuzsa…. csakhogy a legnagyobbakat említsük.

A MÓKATÉR zenés gyermekműsora elsősorban a 3-tól 10 éves korosztálynak szól, célja, hogy a gyerekek már ebben a korban ismerkedjenek a versekkel, megérezzék azok zeneiségét, játékosságát. A zenés elemeket összeköti egy olyan kerettörténet Kricsár Kamill tollából, mely egyrészt varázslatos világba repíti képzeletünket, másrészt lehetőséget ad egy interaktív, közvetlen produkcióra.

A zenés mese mellett hangszerkészítő foglalkozásokat is tartunk, ahol az egészen apró kezek is csodás ritmusjátékokat varázsolhatnak segítségünkkel. A nagyobbak számára is kitaláltunk nagy koncentrációt és ügyességet igénylő kézműves feladatokat, hogy a hangszer elkészülte után együtt tudjunk muzsikálni. A hangszereket termésekből és újrahasznosított hulladékokból készítjük.

MokaTer logo f

 

 

Facebook oldal: https://www.facebook.com/MokaTerKlub/

Zene: https://soundcloud.com/mokater

 

____________________________________________________________________

Konzi-Klub

A Konzi-Klub célja, hogy a jazz iránt érdeklődő illetve elkötelezett fiataloknak lehetőséget nyújtson az iskolában tanultak gyakorlati alkalmazására. 2010 szeptembere óta minden csütörtökön koncertet tartunk a fiatal jazz muzsikusok szerepeltetésével. A zenekarok előadását jam session követi, amelynek keretén belül bárki színpadra állhat és zenélhet akár számára teljesen ismeretlen emberekkel is. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy egymástól tanuljanak a zenészek, új zenekarok szerveződjenek, mindenki építhesse a kapcsolati hálóját. A programot felkérésünkre támogatja a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium jazz-szakának tanári kara, akik félévente közös koncertet adnak az iskola diákjaival.

Jelenleg legfőbb célunk, hogy elérjük, hogy az összes –elsősorban budapesti- könnyűzenei oktatással foglalkozó intézmény diáksága be tudjon, és be akarjon kapcsolódni eme közösségbe. 2012. június 15-én egy fesztivált szerveztünk ’Konzi-klub Évzáró Fesztivál’ címmel, amelynek keretén belül bemutattuk a rendezvényünket és a többi iskolát (tanárokat és diákokat egyaránt) már résztvevőként köszönthettük a színpadon is.

project_logo01

Facebook oldal: https://www.facebook.com/konziklubpage