EP vOKs Székesfehérváron

Jól teljesítettek a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium diákjai a szerda délelőtt megrendezett játékos vetélkedőn, amelynek középpontjában az Európai Unió és az Európai Parlament működése, a nemzetek közötti együttműködés és a kultúrák sokszínűsége állt. Több mint száz diák töltött ki kérdőívet, átlagosan 80%-os sikerrel. Elmondásuk szerint az oktatásba beépült uniós ismeretek miatt ilyen jól tájékozottak a témakörben. A legjobbak pólót, pendrive-ot, táskát és tollat kaptak ajándékba.

EPVoks_sajtóközlemény

A vetélkedő az EP Voks kulturális rendezvénysorozathoz kapcsolódik és az Európai Parlament Kommunikációs Főigazgatósága támogatásával valósult meg, amelynek célja, hogy ösztönözze a fiatalabb generáció tagjait az Európai Unió demokratikus folyamataiban való részvételre.

EP vOKs

A szerdai székesfehérvári program este 20 órától folytatódik az ünnepélyes megnyitóval, Vörös Janka e-Series zenekara és az Oláh Krisztián Trio koncertjével. Az idei Nemzetközi Jazz Napot pedig egy közös örömzenélés zárja A Szabadművelődés Házában.

/Kovács Nikolett/

EP vOKs